Tisdag 20 Apr
Stockholm

Tillåts ta in cannabismedicinen från Tyskland

Får ta sitt cannabis mot ADHD och migrän.   

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Redan för ett år sedan skrev Nyheter24 om Joakim Hedström och hans kamp för att få medicinera sin ADHD och migrän med cannabispreparat.

Då hade han fått klartecken från Läkemedelsverket om att det är tillåtet att föra in cannabisläkemedel i Sverige under vissa omständigheter.

Nu har Hedström hamnat i rampljuset på nytt sedan han faktiskt hämtat receptbelagd cannabismedicin i form av preparatet Dronabinol i Tyskland.

Men det gick inte helt smärtfritt. Joakim Hedström stoppades i tullen och fick förklarat för sig att införseln var brottslig.

- Jag blev orolig efter tullförhöret, när de sa att nu tillkallar vi polisen för det här är narkotikasmuggling, säger han till SVT.

Men nu har Joakim Hedström fått tillbaka sin beslagtagna medicin och misstankarna har avskrivits helt. Vilket innebär att Joakim Hedström nu helt lagligt medicineras med cannabis.

Det är dock inte fritt fram för vem som helst att importera preparatet. Man måste visa upp ett recept eller liknande för att på ett legalt sätt ta med sig preparatet över gränsen.

Se inslag om Joakim Hedström från SVT:

Kommentera
Kopiera länk
Dela