Lördag 22 Jan
Stockholm

Internatelever filmade sig nakna med djur

Elevfilmen visar hur nakna flickor ligger på hästar, kör traktor och håller i djur på internatskolan.– Det kanske är många pojkar som söker nästa år, säger rektor Peter Gustavsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BORÅS. Filmen spelades in för över ett år sedan på naturbruksgymnasiet Strömmaskolan, Men det är först nu den har läckt ut på internet.

Den åtta minuter långa filmen inleds med att två flickor och en pojke ligger nakna i sängen. Plötsligt ska flickorna gå, var på pojken säger ”Ska ni redan gå? Okej, pengarna ligger på bordet".

Sedan syns hur de nakna flickorna hämtar flera av sina lika nakna klasskompisar.

Bland annat en tjej som sågar med motorsåg. I en annan scen ligger en naken tjej på en hästrygg och ytterligare två tjejer täcker brösten med vad som ser ut att vara två hamstrar, skriver Borås Tidning.

– Det här är en gammal film och eleverna går inte kvar. Men det är klart att vi inte tycker att det är okej. Vi känner oss lite blåsta av eleverna som gjort filmen, säger skolans rektor Peter Gustavsson till BT och fortsätter:

– Genusperspektivet är så skevt. Varför skall bara tjejerna springa nakna? De objektifieras verkligen i den här filmen och det är synd att någon fått dem att göra såhär. Sedan tycker jag synd om flickorna eftersom bilder som hamnar på Internet inte försvinner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela