Kvinna sargade berusad man

Tvingade in pistol i mannens mun.


LULEÅ -- Den 35-åriga kvinnan anklagades, av den gravt berusade 51-åringen, för att ha stulit samarin och mat. Då fick kvinnan ett raseriutbrott.

Hon tvingade in en pistol i mannens mun och gjorde en blindavfyrning. Sedan knäckte hon hans revben, slog honom i huvudet och tryckte en gevärsmynning i ögat med sådan kraft att benen i ögonhålan bröts. När hon lämnade fastigheten var både väggar och golv nedsmetade av blod.

Kvinnan är tidigare dömd för dråpförsök och för inblandning i ett dubbelmord. På onsdagen stod hon åtalad för grov misshandel och för grovt olaga hot.

Den åtalade kvinnan nekade till att ha misshandlat mannen.

– När jag lämnade huset var allt frid och fröjd, sade hon i förhöret.

I Finland har kvinnan dömts för flera grova våldsbrott, bland annat för dråpförsök till fängelse i fyra år, men också till ett långt fängelsestraff för inblandning i ett dubbelmord. Domen ändrades av Vasa hovrätt till två år och sex månaders fängelse eftersom det enligt rätten fanns ett visst nödvärnsinslag i ärendet.

Åklagaren yrkade på ett fängelsestraff som inte understiger ett år och sex månader. Försvaret anser att endast ett måttligt straff är rimligt.

Dom meddelas om två veckor. Under tiden ska kvinnan stanna kvar i häktet, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Skrivet av:

Senaste nytt

Värnamo: Polisen rapporterar om trafikolycka

Skellefteå: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Riksväg 95, trafikolycka vid Klintforsliden", skriver polisen på sin hemsida.

Sju döda i attacker mot Hizbollah

Sju Hizbollah-medlemmar uppges ha dödats i två separata attacker i södra Libanon.

Gamla gruvor kan bli batterier

Suget efter förnybar energi är stort för att klara klimatomställningen. Men när solen inte skiner och vinden inte blåser behövs sätt att lagra energin – och det har fått företag att vända blicken mot underjorden.

Polisen i Stockholm rapporterar om ordningslagen

"En grupp av individer har hållit upp spärrarna och även knutit upp dessa med snören vid en tunnelbanestation i Midsommarkransen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Umeå

1 timme sedan
"Centrala stan, polis kontaktas gällande berusad man i parkeringshus", skriver polisen på sin hemsida.