Våldsamt knivbråk i Rosengård

En person knivhöggs i huvudet. En annan fick en skruvmejsel uppkörd i ryggen på lördagskvällen utanför en pizzeria.


MALMÖ. Larmet kom in till polisen klockan 21.50. Ett större gäng hade samlats utanför pizzerian på Bennetsväg i Rosengård. Eftersom någon av personerna var beväpnad skickade polisen sin särskilda insatsstyrka, piketen. Strax efteråt skickades även en ambulans till platsen.

Två personer skadades svårt och fördes med ilfart till akuten på Universitetssjukhuset Mas. Enligt Sydsvenskan ska den ena personen ha fått ett knivhugg i huvudet. Den andra ska ha blivit huggen i ryggen med en skruvmejsel.

Vid 23-tiden hade polisen fortfarande inte fått någon rapport om hur pass allvarliga skadorna är.

–En person är gripen, säger Lennart Hornemark, länsvakthavande polisbefäl till Sydsvenskan.

– Jag har precis fått in en man här men jag vet inte så mycket mer ännu. Det lutar åt brottsrubriceringen mordförsök alternativt grov misshandel, säger kommissarie Anders Kristersson vid Malmöpolisens kriminaljour vid 23-tiden till Sydsvenskan.

Skrivet av:

Senaste nytt

Facket: "Det här är Sveriges sämsta gren"

Kristersson KU-anmäls för Tidölöner

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet anmäler statsminister Ulf Kristersson (M) till riksdagens konstitutionsutskott för hur löneprocessen går till på regeringskansliet.

Polisen i Jönköping rapporterar om brand

"Polisen inleder förundersökning efter villabrand.", skriver polisen på sin hemsida.

Man frikänns i uppmärksammat norskt mordfall

En 53-årig man frikänns av en norsk domstol för ett över 28 år gammalt mord. Mannen, som tidigare dömts till 17 års fängelse på den då 17-åriga Birgitte Tengs 1995, frikändes av Gulating lagmannsrett på tisdagen.

Asylpakt i EU – kanske redan till jul

Årets julklapp i EU kan bli en uppgörelse om asyl- och migration. "Monstertriloger" och intensiva möten ska få EU-länderna och EU-parlamentet att enas. Ju förr desto bättre, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M).

Polisen rapporterar om stöld, Borlänge

"Polispatrull beordrad till en butik i Borlänge med anledning av en misstänkt stöld.", skriver polisen på sin hemsida.