- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Person skjuten till döds i bil

Flera personer befann sig i en bil när den besköts. En person uppges ha avlidit.


STOCKHOLM. Polisen larmades klockan 19.30 på fredagskvällen till Scheelegatan i centrala Stockholm.

En boende i närheten ringde polisen om en skottlossning och väl på plats fann polisen en Volkswagen som beskjutits, strax intill restaurangen Indian Curry House.

Man har inlett en förundersökning om mord, vilket innebär att en person avlidit.

– Flera personer befann sig i bilen, men det är ännu oklart om någon av dem är skadad, säger Ulf Lindgren vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till Expressen.

Senare greps en person i närheten av brottsplatsen.

– Polisen hade fått in vittnesuppgifter om vilket håll gärningsmannen sprang efter skottlossningen och kunde snabbt gripa honom. Ett vapen har också säkrats, säger Kjell Lindgren till Expressen.

En taxichaufför blev vittne till händelsen.

– Jag hörde någon som stod och skrek jättehögt. Jag tittade inte så noga men sen kom polisen med dragna vapnen, säger taxichauffören till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kidnappad flicka befriad efter tio år

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.