1 av 3
- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
2 av 3
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
3 av 3
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Hämnd motivet till mordet på 22-åringen

Den mördade åtalades för mord på 17-åringens bror.


STOCKHOLM. Den 17-åring som misstänks ha mördat en 22-årig man på fredagskvällen i centrala Stockholm häktades på söndagseftermiddagen.

Och nu klarnar också bilden av varför 17-åringen vill avrätta den 22-årige mannen.

Mordoffret har nämligen själv åtalats för mord 2008. Offret den gången var den nu häktade 17-åringens bror. Men 22-åringen fälldes aldrig för det brutala knivdådet - och nu misstänks 17-åringen ha försökt skipa sin egen rättvisa genom att mörda den frikände 22-åringen.

Personer som Aftonbladet talat med som är bekanta till den häktade menar att han förändrades i grunden efter att brodern dog.

– Det har varit många tragiska händelser i familjen och efter att brorsan dog blev han annorlunda. Han kunde inte gå vidare utan fastnade i det irrationella och negativa, säger en källa till Aftonbladet.

17-åringens advokat Ola Salomonsson vill inte svara på om det handlar om hämnd eller inte.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.