- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

17-åring knivhögg tonåring i ryggen

Den 17-årige pojken nekades inträde till en privat fest. Han drog då kniv och gick till attack.    


LIMHAMN. Det var på fredagskvällen som 17-åringen tillsammans med två kompisar försökte ta sig in på en privat fest.

Kompisgänget ska efter att de nekats inträde hamnat i bråk med 15-åringen som anordnade festen. Plötsligt drog 17-åringen kniv och högg 15-åringen i ryggen.

– Det var allvarligt inledningsvis. Kniven satt kvar i ryggen och man vågade inte dra ut den. 15-åringen fördes först till sjukhuset i Malmö, och sedan till Lund, säger Calle Persson, informatör vid Skånepolisen, till Skånskan.

17-åring anhölls på kvällen misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel. Samtidigt togs två 14-åringar, en pojke och en flicka, in till förhör. De misstänks för grov misshandel respektive anstiftan till grov misshandel.

15-åringens tillstånd betecknas på lördagsmorgonen som stabilt, skriver Skånskan.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.