- Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Polis sköt sig till döds i polishuset

Polismannen misstänktes för brott och skulle förhöras. Då sköt han ihjäl sig med sitt tjänstevapen i polishusets garage.


BORÅS. Polismannen misstänktes för våld mot den kvinna han hade ett förhållande med. När han skulle infinna sig på förhör i polishuset valde han att i polishusets garage avsluta sitt liv.

Vid 16:30-tiden under tisdagen fördes han till sjukhus med svåra huvudskador. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda, uppger Borås Tidning.

– Det som hänt är djupt tragiskt för alla som berörs, säger polisområdeschefen Boel Petersson till BT.

Hon vill inte gå in på vad som hänt i detalj.

– Nu måste vi se till att ta hand om hans kollegor. Vi har debriefing och ger möjlighet att prata om det inträffade och alla känslor och tankar som följer, säger hon till BT.

/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Domstolsanställda avskedas – hot mot säkerhet

Fem döda i flygkrasch i USA

Ett mindre plan har kraschat utanför Nashville i delstaten Tennessee i USA. Fem personer ska ha omkommit i olyckan.

Minskad försäljning för Volvo Cars

Biltillverkaren Volvo Cars biltillverkning i februari sjönk med 2 procent till 50 315 bilar.

Bezos går om Musk som världens rikaste

Elbilsjätten Tesla har tappat stort på börsen. Det har även huvudägaren Elon Musks förmögenhet som därmed tappar förstaplatsen på Bloombergs lista över världens rikaste.

Stora skillnader i var vårdpersonalen finns

Det är mer läkartätt i storstäderna – som i gengäld saknar bland annat sjuksköterskor. Skillnaderna i tillgång till vårdpersonal är stora mellan olika delar av landet, enligt en rapport från Socialstyrelsen.

Oväntat bakslag för fransk industri

Frankrikes industriproduktion ökade med 0,8 procent i januari jämfört med samma månad i fjol, enligt den franska statistikbyrån Insee.