Den 13 veckor gamla hundvalpen "Angel" sparkades ihjäl tidigare i höstas.

Den åtalade nekar till brott och menar att han endast försökt skydda sin fyraåriga son.
Den 13 veckor gamla hundvalpen "Angel" sparkades ihjäl tidigare i höstas. Den åtalade nekar till brott och menar att han endast försökt skydda sin fyraåriga son. - Foto: Privat

46-åring sparkade ihjäl hundvalp

Mannen åtalas för djurplågeri.


NORRKÖPING. Det var i höstas som hunddråpet ägde rum.

En ung kvinna var tillsammans med sin dotter ute och promenerade med den 13 veckor gamla hundvalpen som var iförd koppel.

Efter att kvinnan svarat i sin mobiltelefon tappade hon kopplet och valpen sprang fram mot två män som var ute och gick tillsammans med den enes fyraåriga son.

Hundägaren menar att valpen bara varit lekfull och sprungit fram för att hälsa.

Detta uppfattades däremot inte av fyraåringens 46-årige far som svarade med att lyfta upp hundkopplet och ge valpen en fotbollsspark. Vilket resulterade i att hunden flög iväg flera meter och senare avled, skriver Norrköping Nyheter.

Trots enhälliga vittnesutsagor nekar 46-åringen till det djurplågeri han under tisdagen åtalades för och menar att han endast försökt skydda sin son.

Den åtalade spekulerar även kring att hundvalpsägaren och andra inblandade som vittnat mot honom "ingår i ett nätverk" med syfte att skada 46-åringen och hans son.

Huruvida detta "nätverk" existerar eller ej framgår inte av åtalet.

/
/
/
/
/
/
tal
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!