Nätdejten blev en mardröm för den 14-åriga flickan.
Nätdejten blev en mardröm för den 14-åriga flickan. - Foto: PM

14-årings nätdejt blev mardröm

Tonårsflickan hade träffat en 20-åring på nätet - trodde hon. När nätflörten blev en dejt IRL slutade det i stället med att en 34-åring tafsade på henne.


Groomning

Groomning innebär att en vuxen tar kontakt med barn i sexuella syften och skapar känslomässiga anknytningar i syfte att sänka barnets tröskel och möjliggöra sexuella närmanden - eller i sexuellt syfte arrangerar ett möte med barn.

Groomning på nätet kallas nätgroomning.

Groomning är sedan den 1 juli 2009 förbjudet i Sverige, men lagen har - på grund av endast ett åtal än så länge - kritiserats för att vara tandlös.

UMEÅ. De fick kontakt på nätet och den 14-åriga flickan gick glad i hågen iväg till mötet med den kille hon trodde var 20 år gammal.

I själva verket var han 34 - och när de träffades kysste han henne mot flickans vilja och tog henne på brösten, uppger Västerbottens-Kuriren.

Nu döms 34-åringen av Umeå tingsrätt för sexuellt ofredande till 5 500 kronor i dagsböter.

Det var flickans mamma som anmälde mannen, uppger VK.

Mannen ska utöver böterna betala skadestånd till flickan på 7 000 kronor.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.