Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

X2000 rammade perrong i Malmö

- 01/01/2011, 12:21 -
1 av 5

Johan Nilsson / SCANPIX

2 av 5

Johan Nilsson / SCANPIX

3 av 5

Johan Nilsson / SCANPIX

4 av 5

Johan Nilsson / SCANPIX

5 av 5

Johan Nilsson / SCANPIX

Ett X2000 skulle växla inne på Malmö station när något gick fel. Tåget kraschade rakt in i perrongen.– Det lät som att de tappade tolv ton av något därinne. Så kommer jag in och ser vagnarna stå på varandra och loket som kört rakt in i betongen, säger Jana Cheng.

MALMÖ. X2000-tåget skulle ha avgått till Stockholm 11.17 och skulle växla spår för plocka upp passagerare. Men av okänd anledning brakade tåget rakt in i ett stoppblock med stor kraft. Strömledningar föll ner och det blev strömlöst på stationen.

– Det var ingen där och tåget var tomt. Han som körde tåget är väl den enda som var skadad, han stack ut huvudet ur fönstret, säger Jana Cheng till Sydsvenskan.

Lokföraren skadades i krocken. Enligt vittnesuppgifter blödde han från ansiktet men kunde själv ta sig till ambulansen.

– Det som händer nu är att vi både håller på att ta hand om tåget, och boka om resenärerna till nästa avgång mot Stockholm, säger Ann-Katrin Backlund, pressjour på SJ.