1 av 2
- Foto: Privat
2 av 2
- Foto: Privat

Stefan Hanna ber om ursäkt

Centerpolitikern i Uppsala, som orsakat en storm efter sina uttalanden om tjockisskatt, Lars Vilks och krigsflyktingar från Balkan, ber nu om ursäkt på bloggen.


UPPSALA. Kommunalrådet Stefan Hanna (c) väckte först uppståndelse med sitt förslag att skapa en särskild skatt för överviktiga.

Sedan uppdagades att han också vill beskära yttrandefriheten för Muhammedtecknaren Lars Vilks och att han menar att krigsflyktingar från Balkan är särskilt våldsbenägna.

Hanna befinner sig utomlands och har gjort sig oanträffbar för media - men fortsätter att kommunicera via bloggen. Nu ber han om ursäkt - samtidigt som centerpartiet i Uppsala sitter i krismöte.

"Tyvärr tycks det som att min blogg skapar en massa problem hemma i Uppsala och Sverige just nu. Det är beklagligt och alla skriverier och kommentarer lever nu sitt eget liv. Bland många är jag tydligen inte klok. Många känner sig kränkta. Det är absolut inte min avsikt att kränka någon grupp eller enskilda personer", skriver Stefan Hanna på bloggen.

"Min avsikt är dock att reflektera och gärna bidra till debatt runt viktiga samhällsfragor. Många gånger är dessa frågor svåra och varje gång finns starka intressegrupper som inte håller med", konstaterar han vidare.

Se Stefan Hannas valkampanjsvideo:

/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Här är Sveriges alla turer mot Natomedlemskap

Amorteringskravet: Så slår det mot bopriserna

Det skärpta amorteringskravet har inneburit en stor prispress på mindre lägenheter, enligt bostadssajten Hemnet. Det som förvånar är att det är så stor skillnad mellan de stora och mindre bostäderna, säger Erik Holmberg, analytiker hos Hemnet.

Martin Melin ångrar uttalandet om guccikepsar – utesluter inte Östermalm

Liberalernas talesperson i polisfrågor Martin Melin har ångrat sitt mycket kritiserade uttalande om kriminella och guccikepsar. I en intervju med Dagens ETC säger han ”Varsågoda medborgare".

Ungerns talman signerade Natoansökan

1 timme sedan
Det ungerska parlamentets talman har undertecknat ratificeringen av Sveriges Natomedlemskap. Men även presidenten ska skriva under.

Norge: Helikoptervraket bärgat ur havet

1 timme sedan
Den havererade helikoptern utanför Bergen i Norge har bärgats ur havet, meddelar norska haverikommissionen. Vraket kommer nu att fraktas med fartyg till en norsk marinbas i Bergen.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

2 timmar sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.