Tisdag 15 Jun
Stockholm

Stefan Hanna ber om ursäkt

1 av 2
2 av 2

Centerpolitikern i Uppsala, som orsakat en storm efter sina uttalanden om tjockisskatt, Lars Vilks och krigsflyktingar från Balkan, ber nu om ursäkt på bloggen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UPPSALA. Kommunalrådet Stefan Hanna (c) väckte först uppståndelse med sitt förslag att skapa en särskild skatt för överviktiga.

Sedan uppdagades att han också vill beskära yttrandefriheten för Muhammedtecknaren Lars Vilks och att han menar att krigsflyktingar från Balkan är särskilt våldsbenägna.

Hanna befinner sig utomlands och har gjort sig oanträffbar för media - men fortsätter att kommunicera via bloggen. Nu ber han om ursäkt - samtidigt som centerpartiet i Uppsala sitter i krismöte.

"Tyvärr tycks det som att min blogg skapar en massa problem hemma i Uppsala och Sverige just nu. Det är beklagligt och alla skriverier och kommentarer lever nu sitt eget liv. Bland många är jag tydligen inte klok. Många känner sig kränkta. Det är absolut inte min avsikt att kränka någon grupp eller enskilda personer", skriver Stefan Hanna på bloggen.

"Min avsikt är dock att reflektera och gärna bidra till debatt runt viktiga samhällsfragor. Många gånger är dessa frågor svåra och varje gång finns starka intressegrupper som inte håller med", konstaterar han vidare.

Se Stefan Hannas valkampanjsvideo:

Kommentera
Kopiera länk
Dela