Måndag 21 Jun
Stockholm

Alliansen vill fortsätta samarbeta med Hanna

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Allianssyskonen i Uppsala kommun ser inga hinder för fortsatt samarbete med skandalpolitikern Stefan Hanna (c) efter hans utspel om tjockisskatt och hyenadräkter för bidragsfuskare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UPPSALA. Centerpolitikern Stefan Hanna - kommunalråd i Uppsala - blev rikskändis över en natt sedan det uppdagats att han i sin blogg bland annat krävt en särskild skatt för överviktiga, skrivit att bidragsfuskare ska tvingas spöka ut sig till hyenor och att krigsflyktingar från Balkan är våldsbenägna.

Men hans kollegor inom den borgerliga alliansen har inga problem med att fortsätta ett förtroendefullt samarbete, säger de till Upsala Nya Tidning.

– De åsikter som Stefan Hanna uttryckt i sin blogg hör inte till sådant han brukar ta upp i samtal med oss, säger moderata kommunalrådet Cecilia Forss till UNT.

Inte heller folkpartiets kommunalråd Mohamad Hassan har några synpunkter på fortsatt samarbete. Även om både han och Cecilia Forss är kritiska till utspelen om hyenadräkter och tjockisskatt.

– Stefan Hanna vill vara en annorlunda politiker, han kan ibland vara frispråkig och ställa saker på sin spets. Han vill att det ska hända saker och jag kan tänka mig att han tycker att vi andra politiker är lite för anpassade till den vanliga lunken, säger Cecilia Forss till UNT.

Mohamad Hassan tycker att fallet Stefan Hanna visar på svårigheterna med att hålla sig med en personlig blogg vid sida av den politiska rollen.

– Det är bland annat därför jag inte bloggar. Man måste vara väldigt noga när man skriver i en blogg och det är lätt att till exempel skämt misstolkas, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela