Den 16-åriga flickan, beskrivs som en exemplarisk tonåring. Hon älskade musikaler och ikebana - japanska blomsterarrangemanang.
1 av 2
Den 16-åriga flickan, beskrivs som en exemplarisk tonåring. Hon älskade musikaler och ikebana - japanska blomsterarrangemanang. - Foto: KATSUMI KASAHARA/AP/Scanpix
Men på trettondagsafton tog hennes barndomskompis 16-åringens liv i ett kärleksdrama. Polisen skickade aldrig någon bil till platsen. Pojkens pappa hittade sin son död - och flickan svårt misshandlad.
2 av 2
Men på trettondagsafton tog hennes barndomskompis 16-åringens liv i ett kärleksdrama. Polisen skickade aldrig någon bil till platsen. Pojkens pappa hittade sin son död - och flickan svårt misshandlad. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

17-åringen misshandlade henne - tog sitt eget liv

Polisen misstänker att pojken först brutalt misshandlade flickan och därefter tog sitt eget liv i kärleksdramat på Ekerö.– Det måste ha slagit slint, säger polisen.


EKERÖ. Inledningsvis misstänkte man att en tredje person varit inblandad i tragedin på Ekerö utanför Stockholm där två tonåringar hittades blodiga sent på trettondagsafton.

Men det spåret avskrevs snart - och nu tror sig polisen ha kartlagt tonårstragedin: Det rör sig om olycklig kärlek som spårat ur.

– Hon beskrev honom som genomsnäll och genomlugn, säger en av flickans nära anhöriga till Aftonbladet.

Umgicks ofta

Men när 17-åringen insåg att hans starka känslor var obesvarade slog det slint. Han tros ha misshandlat henne brutalt med en hammare och en morakniv. För att därefter skära strupen av sig själv.

Tonåringarna blev nära vänner under uppväxtåren på Ekerö och höll kontakten även sedan flickan flyttat därifrån. 16-åringen besökte honom ofta i radhusområdet på ön där han bodde tillsammans med sin pappa.

Men i onsdags hände någonting. Flickan hade träffat en kille och det fick 17-åringen att se rött. I förhör med klasskompisar har polisen kunnat skönja ett mönster: Obesvarad kärlek.

– De har varit kompisar. Men han har varit kär i henne, vilket varit obesvarat. Och nu hade hon träffat en annan kille som hon blivit förälskad i, säger en person med insyn till Aftonbladet.

Skickade sms

Under kvällens lopp ska 16-åringen, enligt Expressen, ha skickat flera sms till sin yngre syster. Allt eftersom blev de allt mer obegripliga - vilket tros ha med hennes skador att göra.

Mamman blev orolig och när flickan inte svarade på vare sig sms eller telefonsamtal ringde hon till slut polisen klockan 23.

Men någon patrullbil skickades aldrig till platsen.

I stället åkte pappan hem sent på kvällen. Och gjorde den fasansfulla upptäckten. I sovrummet på övervåningen hittade han sin döde son på golvet. Flickan låg svårt skadad på en soffa med mobiltelefonen i handen.

Hon gick inte att få kontakt med.

Ambitiösa

Båda ungdomarna beskrivs som mycket skötsamma och ambitiösa. Flickan tog teaterlektioner och var mönsterelev med MVG i alla ämnen förutom idrott.

– Hon har egentligen aldrig gjort något fel. Det är knappt så man tror att hon har varit tonåring, säger en anhörig till Aftonbladet.

17-åringen pluggade teknikprogrammet med flyginriktning.

– Han var en otroligt ambitiös och omtyckt elev, säger rektorn.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.