Torsdag 24 Jun
Stockholm

Allianskollegor säger nej till Reinfeldts nya skattesänkning

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Inte positiva till sjätte jobbskatteavdrag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Först gick statsminister Fredrik Reinfeldt (m) i helgen ut och sa att det utlovade femte jobbskatteavdraget kan komma att införas från den 1 januari 2012.

Dagen därpå berättade han också om viljan att införa ett sjätte jobbskatteavdrag framöver - om den ekonomiska utvecklingen fortsätter vara positiv.

Men de övriga allianspartierna är inte imponerande.

– Ytterligare reformutrymme tycker jag ska vägas gentemot satsningar på fler jobb, exempelvis genom sänkta arbetsgivar- och egenavgifter. Jag tror att det är viktigt att ha en fruktsam diskussion internt i alliansen om vilka satsningar som tjänar Sverige bäst, säger Annie Johansson, centerpartiets ekonomiska talesperson, till Sveriges Radios Ekot.

Också folkpartiet är negativa till ett sjätte jobbskatteavdrag. I stället hoppas de få med sig moderaterna på bland annat slopad värnskatt.

– Vi vill också att man ska sänka skatten på inkomst av kapital, så att vi inte har den här långsiktiga, förödande effekten att det är mer lönsamt för utlänningar att äga företag i Sverige än för svenskar, för det leder till att ägandet flyttar från Sverige, säger Carl B Hamilton, folkpartiets ekonomiska talesperson, till Ekot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela