Onsdag 16 Jun
Stockholm

Lärare hade pistol i byxan

Läraren gick beväpnad till skolan.
1 av 3
Läraren gick beväpnad till skolan. Foto: Montage
2 av 3
3 av 3

Gick till skolan med pistolen i byxlinningen. Nu åtalas läraren för grovt vapenbrott, skriver Hallands-Posten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LAHOLM. Läraren kände sig hotad av en pappa till en av sina elever. Efter att ha blivit slagen blodig fick han nog.

Och började beväpna sig.

Men när en väktare på livsmedelsaffären Maxi i Mellbystrand en dag i september misstänkte att läraren snattat blev han kroppsvisiterad - och ertappad.

Innanför byxlinningen hade han en skarpladdad pistol.

Nu åtalas han för grovt vapenbrott, skriver Hallands-Posten.

Borrad i pipan

Väktaren tillkallade polis, som konstaterade att pistolen var riktig och laddad med sju patroner i magasinet samt en kula i loppet. Visserligen rörde det sig om en startpistol, men den hade borrats i pipan så att en riktigt kula kunde passera genom mynningen, uppger HP.

I mannens bil på köpcentrets parkering hittades ytterligare tolv niomillimeterspatroner inlindade i hushållspapper och aluminiumfolie.

Allt började med att läraren nekat en elev att hänga med på en skolutflykt. Det fick elevens pappa att se rött - och läraren anmälde den hotfulle pappan.

Hämtade baseballträ

Nästa gång de möttes rann det helt över för pappan som handgripligen gav sig på läraren med nävarna. Det slutade med att läraren slogs blodig i huvudet, skriver HP.

Och det hade kunnat sluta ännu värre. Pappan hade precis hämtat ett baseballträ i bilen när andra i närheten lyckades stoppa honom.

Polisen: Befogad rädsla

Trots att pappan dömts för brottet var läraren inte lugn. Elevens pappa var tidigare dömd för våldsbrott och ryktet gick: Han var ute efter lärarens liv.

– Rädslan har varit befogad och han har också blivit allvarligt slagen av pappan, säger polisinspektör Björn Astell i ett intyg från Laholmspolisen.

Läraren utrustades med ett skyddspaket och hade förtur att ringa larmsamtal till polisen. Men ändå kände han sig inte säker.

Nu jobbar läraren inte längre kvar i kommunen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela