– Den stora slutsatsen är att det finns ett tydligt stöd för alliansen, samtidigt är det svårt att dra stora växlar på opinionsundersökningar i det här politiska läget, säger moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten om opinionsmätningen från United M
– Den stora slutsatsen är att det finns ett tydligt stöd för alliansen, samtidigt är det svårt att dra stora växlar på opinionsundersökningar i det här politiska läget, säger moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten om opinionsmätningen från United M - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Moderaterna större än s+v

Nya rekordsiffror för moderaterna. Men kristdemokraterna under spärren.


Opinionen enligt United Minds

Moderaterna: 35,1

Socialdemokraterna: 26,6

Miljöpartiet: 9,8

Folkpartiet: 6,2

Centerpartiet: 4,1

Vänsterpartiet: 5,9

Kristdemokraterna: 3,8

Sverigedemokraterna: 7,0

Övriga: 1,4

I opinionsinstitutet United Minds senaste mätning, som publiceras i Aftonbladet på måndagen, blir moderaterna ännu större och slår nytt rekord.

Partiet är nu större än socialdemokraterna och vänsterpartiet tillsammans.

– Skillnaden mellan moderaterna och socialdemokraterna är dramatisk, säger Carl Melin, opinionschef på United Minds, till Aftonbladet.

Moderaterna samlar stöd av mer än var tredje väljare - 35,1 procent.

– Moderaterna är på ett skickligt sätt på väg att ta över socialdemokraternas roll som det pragmatiska mittenpartiet. Från att tidigare ha setts som ett parti för överheten, agerar man nu och pratar på ett sätt som inte stöter bort väljare, säger Carl Melin till Aftonbladet.

För alliansens småpartier ser det däremot värre ut. Sorgebarnet är kristdemokraterna - som hamnar under fyraprocentsspärren och därmed inte skulle platsa i riksdagen om det vore val i dag.

– De små borgerliga partierna har väldigt svårt att nå ut annat än i väldigt snäva frågor, säger Melin.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!