Flickan på bilden har inget med artikeln att göra.
Flickan på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Psykklinik hjälpte pedofil fixa lägenhet nära barn

Publicerades: 19 Jan 2011, 14:37, Uppdaterades: 19 Jan 2011, 21:18

Begick nya övergrepp i bostadsområdet.


SUNDSVALL. Den dömde pedofil som vårdades inom rättspsykiatrin samtidigt som han förgrep sig på barn på permissionerna, som Nyheter24 tidigare skrivit om, tas nu upp i Uppdrag Granskning.

Detta eftersom det visar sig att kliniken inte bara visste att den 44-årige mannen hade ordnat lägenhet i det barnrika bostadsområdet - han fick dessutom hjälp av klinikpersonalen att skaffa den.

Samtidigt har sjukhusledningen i sin egen utredning av det som hängt kommit fram till att 44-åringen "fört kliniken bakom ljuset", vilket alltså inte stämmer.

De både kände till bostaden och hjälpte till att göra det möjligt att han fick den. Att mannen dessutom laddade hem barnporr på sitt rum på rättspsyk väckte inga reaktioner hos personalen, uppger Uppdrag Granskning.

Programmet sänds på onsdagen 20:00 i SVT 1.

/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Nytt åtal mot Donald Trump

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

1 timme sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

2 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

3 timmar sedan
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

igår 22:14
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Ilija Batljans bolag gick back 510 miljoner

igår 22:12
Ilija Batljan Invest, som är storägare i krisande fastighetsbolaget SBB, gick 511 miljoner kronor back under årets första kvartal. Det framgår av bolagets delårsrapport som släpptes på torsdagskvällen, och kan jämföras med en förlust på 246 miljoner första kvartalet 2022.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.