Lördag 20 Aug
Stockholm

Maud Olofsson hänger löst

1 av 3
2 av 3
3 av 3

På fredag presenteras centerpartiets eftervalsanalys som riktar stor kritik mot centerledaren Maud Olofsson.   

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I SVT:s Rapport i torsdags kväll gjorde partiledaren för centerpartiet, Maud Olofsson, ett för medlemmarna tveksamt uttalande. Hon ryckte då på axlarna åt ett nytt jobbskatteavdrag och talade i stället gott om sänkt statlig skatt.

Uttalandet väckte stor kritik, bland annat från riksdagsledamoten Fredrick Federley som på sin twitter skrev "Jaha? Tycker vi så nu? Vore ju kul o diskutera.".

Kritiken mot Maud Olofsson växer och i eftervalsanalysen som släpps på fredag väntas finalen komma, uppger källor till Expressen.

– Hon har gjort sitt i partiet och kommer att uppmanas att frivilligt stiga åt sidan. Om hon vägrar blir det öppen strid, säger en distriktsordförande till Expressen.

Om det blir en öppen strid väntas hennes farligaste motkandidat vara riksdagsledamoten Annie Johansson som är populär inom partiet. Enligt Expressen pågår en intern kampanj för henne.

Ungdomsförbundsordföranden Magnus Andersson vill inte uttala sig i frågan om en potentiell efterträdare, men ställer samtidigt krav på partiledaren.

– Maud måste bevisa att hon är beredd att ta tag i Centerpartiets förnyelse och våga vara mer partiledare än näringsminister, samtidigt som hon måste våga försvara frihet för den enskilda människan och sätta det före systemen. Så länge hon gör det får hon gärna sitta kvar, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.