1 av 2
- Foto: SCANPIX
2 av 2
- Foto: SCANPIX

Sahlin: "Det här är en skandal"

Carl Bildt och Tobias Billström har hamnat i blåsvädret efter ett avslöjande från Wikileaks där det avslöjas hur de diskuterat flyktingar från Irak. Nu ryter Mona Sahlin till och kallar det för skandal.


I fredags avslöjade Wikileaks vad utrikesminister Carl Bildt och migrationsminister Tobias Billström ska ha sagt om irakiska flyktingar på ett möte i Bagdad.

Bland annat sa de två ministrarna att de flyktingar som kom från Irak efter 2003 var lågutbildade och svåra att integrera.

– Jag brukar vara försiktig med att använda ord som skandalöst, men det här är en skandal. Det här är verkligen politiskt hyckleri. De pratar i riksdagen om att sverigedemokraterna är ett problem, och sen talar de så här bakom stängda dörrar, säger Mona Sahlin till SvD.

Den avgående socialdemokratiska ledaren är också upprörd över att Bildt och Billström vägrar svara på frågor kring det inträffade.

Regeringens hållning är att inte ge några kommentarer kring tredjepartsuppgifter.

Det argumentet köper inte Sahlin.

– Jag tycker att det är den här regeringens hållning att de inte kommenterar saker som de tycker är jobbigt. Det här skadar Sverige och det reds bara ut genom att de tar bladet från munnen. Antingen har de sagt så här eller inte, och de måste reda ut hur det är, säger Sahlin.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!