Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mats Knutson på Twitter: "Pär Nuder får frågan"

- 23/01/2011, 13:06 -
1 av 2

Gunnar Lundmark/AP/Scanpix

2 av 2

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

SVT:s politiske kommentator vet att Pär Nuder kommer att få frågan av valberedningen.

Spekulationerna om vem som ska ta över som socialdemokraternas partiledare efter Mona Sahlin har pågått sedan hon meddelade sin avgång.

De som förekommit mest i spekulationerna den senaste tiden är Sven-Erik Österberg, Veronica Palm, Lena Sommestad - och Pär Nuder.

Och nu konstaterar SVT:s politiske kommentator Mats Knutson, vanligen mycket initierad, att Pär Nuder, den enda som sagt blankt nej till att ta över som partiledare, ändå kommer att få frågan av valberedningen.

"Pär Nuder kan räkna med att inom kort få en förfrågan från S valberedning om han vill bli ny S-ledare" skriver Mats Knutson på Twitter på söndagen.

Och Knutson säger att han är säker på att Nuder kommer att tillfrågas - men inte lika säker på att svaret blir ja.

– Jag är inte säker på att han kommer att svara ja. Det är möjligt att han i sådana fall kommer att kräva full enighet i valberedningen och bland alla partidistrikt. Han är inte beredd att förlora ytterligare en strid om partiledarposten, säger Knutson till Aftonbladet.

Tidigare har Pär Nuder förklarat att han under inga omständigheter kan tänka sig att bli partiledare.

"Jag börjar förstå hur Kafka kände sig..." skrev Nuder i ett mail till Svenska Dagbladet för två veckor sedan och fortsatte:

"Jag har lämnat politiken och kommer inte att återvända för att efterträda Mona Sahlin. Nu räcker det med spekulationer om mig!"

Säger Nuder ja efter den formuleringen överträffar han Göran Perssons extremt tydliga "nej, nej, nej" som till slut blev "ja" när valberedningen frågade honom om han ville leda partiet.