- Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Sd-politikern kritiseras efter rasistmail

Kan uteslutas ur partiet.


KNIVSTA. Efter att Svenska Dagbladet publicerat en artikelserie om slumvärdar som missköter sina bostäder, med frustrerade och uppgivna hyresgäster som konsekvens, hörde sverigedemokraten Leif Vogel av sig till tidningen.

Men det var inte hyresvärdarnas girighet och snålhet som den ledande kommunpolitikern i Knivsta reagerade på. I stället menade Vogel att det är hyresgästernas fel, eftersom de är svarta och inte kommer från Sverige.

"Sämre reklam för den svarta hopen kan man ju inte tänka sig", skriver han i ett mail till SvD och fortsätter i ett annat:

"De tar ju inte bara med sig sin analfabetism utan hela sin brist på kultur och kunskap, men väl vägglöss, hårlöss och kackerlackor och som på bilden sin nedgörande effekt på våra bostäder. På bilden står en svart fan och klagar på att skåpdörrarna ramlat ner."

När han konfronteras med sina mailcitat säger han att han står för det han sagt men att det är hans privata åsikt, inte hans åsikt som sverigedemokrat.

Nu riskerar Vogel, som varit i blåsväder för rasistiska citat också tidigare, att uteslutas ur partiet.

– Vi kommer att utreda det här och öppnas ett personärende kan en konsekvens bli att han blir utesluten, säger partiets pressansvarige Martin Kinnunen till SvD.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre vinst men Postnord tappar volymer

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Stockholm

"Polis och räddningstjänst kallas till Linnègatan på Östermalm med anledning av brand i en lastbil.", skriver polisen på sin hemsida.