GW: Ingen ordning i partiet

- 04/02/2011, 13:47 -
... Mona Sahlin.
1 av 3

... Mona Sahlin.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

... Pär Nuder efterträder...
2 av 3

... Pär Nuder efterträder...

Gunnar Lundmark / SvD / SCANPIX

Leif GW Persson säger att det är uteslutet att...
3 av 3

Leif GW Persson säger att det är uteslutet att...

Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Leif GW Persson om socialdemokraternas framtid och kompisen Pär Nuder.

Polisprofessor Leif GW Persson gick innan valet i höstas ut och tog avsked av det parti han röstat på hela sitt liv. På grund av inte minst samarbetet med vänsterpartiet kunde han inte längre rösta socialdemokratiskt.

"Om det är något som man kan läsa sig till i det bleka skenet från historiens nattlampa så är det att socialdemokrater skall passa sig noga för att försöka regera ihop med kommunister. Det har alltid slutat illa", skrev Leif GW Persson i Expressen.

Nu förklarar han i en intervju med Nyheter24 att han gillar Pär Nuder - som han också känner privat. Men Sveriges mest kände kriminolog utesluter att Nuder skulle ta över som s-ledare efter Mona Sahlin.

Vem tar över efter Sahlin?

– Ja, jag känner ju Nuder exempelvis. Det är en vettig karl, men han har inte en tanke på det. Jag lovar och försäkrar dig, vi känner varandra så pass väl. Jag lovar dig att om det inte stämmer ska jag bjuda dig på en riktigt bra middag, säger Leif GW Persson.

"Ingen ordning"

– Pär Nuder kommer aldrig att tacka ja. Jag pratade med honom om det senast i går. Inte ens om de garanterade honom. Han har nämligen samma känsla som jag, det är liksom ingen ordning i det där partiet längre. Helt oförenliga krafter som strider mot varandra.

– Hur fan fixar man till något som gör majoriteten glad, eller som funkar. Det är skitsvårt. Det kommer att bli en mycket lång och stökig process, avslutar Leif GW Persson för Nyheter24.