Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sd-politiker jämför romer med "förtärande gräshoppor"

1 av 3

Bogdan Danescu/AP/Scanpix

2 av 3

3 av 3

MORI CHEN/AP/Scanpix

Nyheter | 08/02/2011 10:35

Thomas Karlsen menar att Europa översvämmas av romer.

TROLLHÄTTAN. Sverigedemokraternas gruppledare i Trollhättan, kommunfullmäktigeledamoten Thomas Karlsen, postade den 11 januari i år ett blogginlägg där han jämför romer med skadedjur.

"Det är inte bara i Sverige som vi lycksaliggjorts av den exotiska "kulturberikningen" av zigenare från de forna öststaterna som likt en förtärande gräshoppssvärm översvämmat Europa" skrev Karlsen i blogginlägget.

Karlsen, som tidigare också bloggat om att vissa invandrare har en "aggressiv gen", har nu raderat inlägget och menar att inlägget var ett citat från sajten Politiskt Inkorrekt. Karlsen själv säger sig inte vilja beskylla hela folkgruppen romer.

Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen reagerar upprört på Karlsens blogginlägg som Kinnunen menar är rasistiskt.

- Den där meningen i inlägget är direkt osmaklig. Det är en avhumanisering av en hel folkgrupp som framställs som skadedjur, säger Kinnunen till P3 Nyheter.