19-åringarna filmade mordet på Christian

- 13/02/2011, 12:25 -

Polisen

Filmade mordet med mobilkameran. Sedan styckade de sin 26-årige kompis.

GÄVLE. De tre mordmisstänkta 19-åringar, som väntas åtalas för att ha huggit ihjäl och styckmördat 26-årige Christian Larsson, dokumenterade Christians död.

Den starkaste bevisningen utgörs av de misstänkta männens mobilkamerafilmer. 19-åringarna filmade nämligen när de turades om att hugga Christian.

Mordutredarna menar att brutaliteten i dådet saknar motstycke.

– Han har utsatts för ren tortyr och ett långt lidande, säger Sune Nordh, spaningsledare vid Gävleborgspolisen, till Aftonbladet.

Två av de tre erkänner att de huggit Christian Larsson med kniv men ingen av dem erkänner mord eftersom det inte gått att bevisa vilket av huggen som varit dödande. I stället erkänner alla tre brott mot griftefriden och misshandel.

De misstänkta männen styckade och gömde kroppen efter mordet och raderade också bilder och filmer från telefonerna. Men polisen lyckades återskapa klippen. Och åklagaren Ann-Charlotte Bålman är övertygad om att bevisningen räcker.

– De har häktats misstänkta för ett mord de begått tillsammans och i samförstånd. Och det lär bli åtalsrubriceringen också, om inget inträffar i sista stund, säger hon till Aftonbladet.

Åtalstiden är satt till 17 februari men Bålman kommer att begära en förlängning.