Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MP3-mannen ignoreras av vårdare

- 12/02/2009, 12:01 -

Trots flera våldtäkter och psykoser får MP3-mannen ingen vårt på anstalten.

Trots att MP3-mannen har varit på anstalt i över fem månader har han inte fått någon vård eller behandling. Han dömdes till sju års fängelse för flera våldtäkter och försök till våldtäkter. Redan innan han åkte dit sökte han hjälp för sina problem. Men han fick ingen, och på anstalten är trenden densamma.

– Jag tycker att det ska vara obligatorisk vård för oss som är dömda. Ingen ska kunna tacka nej till vård och alla ska ha möjlighet att få den. Ingen blir frisk av att bara sitta inlåst, säger MP3-mannen till Crimenews.se.

Hovrätten fastlog domen för över fem månader sedan, och fortfarande har ingenting hänt.

– Det är först nu som straffet sjunker in. Någon behandling finns inte så länge som jag sitter i häkte så nu vill jag bara komma till en bra anstalt, få hjälp och börja i terapi, säger han till Crimenews.se.

Han blev förkrossad efter att hans flickvän lämnat honom, och livet tog en ny vändning med aggressivitet och alkoholmissbruk.

– Hon var min stora kärlek och jag mådde fruktansvärt dåligt. Jag sökte hjälp hos psykolog, men de hade en väntetid i fyra månader. Efter fem månader ringde jag igen, men de sa till mig att de skulle ringa mig när det blev min tur, säger han till Crimenews.se.

Det hände för över sex år sedan. Fortfarande har psykologen inte hört av sig. Då flydde han in i ett tungt och intensivt drogmissbruk, som resulterade i personliga vanföreställningar.

Efter flera våldtäkter och våldtäktsförsök kunde han till slut gripas på bar gärning. Han fick sin dom. Men inte ens i den rättspsykiatriska undersökningen framgick det att MP3-mannen led av någon allvarlig psykisk störning. Däremot framgick det att det fanns risk för återfall om han inte fick behandling.

Han dömdes till försök till våldtäkt i tre fall, våldtäkt i två fall och grov våldtäkt i ett fall.

Skrivet av: