- Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Så kan Stockholm kirra 43 000 nya bostäder

Handelskammaren: "Släpp andrahandshyrorna fria."


STOCKHOLM. Problemen på huvudstadens minst sagt besvärliga bostadsmarknaden kan lösas som genom ett trollslag. Det menar Stockholms handelskammare i ett nytt förslag som går ut på att släppa andrahandshyrorna fria.

Mitt i bostadsbristen står nämligen tiotusentals lägenheter och rum tomma. Innehavarna menar inte att det är värt att hyra ut dem med de regleringar som finns.

– I dag är det för krångligt och riskfyllt att hyra ut. Det gör att många låter bli, säger Handelskammarens analytiker, Sofia Linder, till tidningen Metro.

Enligt en färsk rapport från Handelskammaren skulle 43 000 nya bostadstillfällen kunna skapas i Stockholms län om andrahandsuthyrarna gavs friare tyglar.

Enligt deras undersökning skulle tre av fyra vara beredda att göra det för under 5 000 kronor.

– I regel rör det sig inte om ockerhyror, säger Sofia Linder.

/
/
/
/
Bo
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".

Stopp i trafiken: Cirkuselefant på rymmen

Bilister i Butte i USA-delstaten Montana fick en redig chock i tisdags.