Polisens arbete kan ha försvårats av Kanal 5.
Polisens arbete kan ha försvårats av Kanal 5. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Kanal 5 kan ha försvårat rånarjakt

Stockholm skakades under eftermiddagen av ett butiksrån. Rånarna är ännu på fri fot - vilket Kanal 5 eventuellt kan hållas ansvariga för.


STOCKHOLM. Skandalomsusade programmet Ballar av stål spelade under onsdagen in scener till en ny säsong av programmet.

Enligt källor till Aftonbladet spelade man bland annat in ett inslag som kallas för "Kärringen" på Nybrogatan i Stockholm. Produktionsbolaget ska till inslaget ha köpt in en bil av märket Citroën som en av programmets karaktärer under inspelningen slagit sönder.

– När bilar har parkerat framför som hon inte tyckte var snygga har hon sagt: ”Det där var en vedervärdig bil. Vet du vad vi gör med sådana på Östermalm?”. Sedan har hon gått lös på Citroenen, säger källan till Aftonbladet.

Buset fick svåra konsekvenser för Stockholmspolisen, som mitt i en intensiv rånarjakt larmades av en förbipasserande som såg kvinnan som slog sönder bilen och trodde att det var seriös skadegörelse.

– Det är tredje man som blir drabbad när vi måste avleda resurser till sådant. Vi brukar vilja att man hör av sig hit så man vet om det så vi inte behöver skicka någon bil, dundrar Mikael Petterson, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Stockholm.

Polisen har pratat med produktionsbolaget och enligt Mikael Petterson fick de "en skopa utskällning".

Kanal 5, som har beställt programmet, beklagar det inträffade och berättar att man samtalat med produktionsbolaget.

– Jag har pratat med produktionsbolaget, de beklagar att polisens behövde göra en utryckning. I normala fall förvarnas vakthavande befäl innan man gör den här typen av bus. Men i planläggningen av det här buset trodde man inte att händelsen skulle få en sådan typ av spridning, säger Dan Panas, presschef på Kanal 5, till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!