Nämndeman: Homosexualitet det värsta handikappet

Nationaldemokraternas Mattias Karlstrand anser att homosexualitet är värre än att förlora en arm eller ett öga.


Nationaldemokraterna Mattias Karlstrand, 23, och Sanna Hill, 19, röstades in som nämndemän i Södertälje tingsrätt i fjol. I samband med en intervju för TV4 skriver de nu själva om frågorna som ställdes.

Under rubriken "Sexuell läggning och likhet inför lagen" utvecklar Karlstrand sin syn på homosexuella.

"Homosexualitet, liksom samtliga sexuella läggningar som förhindrar en normalkärnfamiljs bildning, innebär ett handikapp för den drabbade individen. Det är förmodligen ett av de värsta handikappen, värre än att förlora en arm eller ett öga, eftersom en familj troligen är det högsta en människa kan önska sig", skriver han på hemsidan.

Karlstrand avslutar sin text med det ska bli "mycket intressant att följa om man som politiker och nämndeman har yttrandefrihet i Sverige eller inte".

Unik chans att påverka utgången i brottsmål

Sanna Hill berättar att hon fått frågan om hon tror att Förintelsen ägt rum eller inte. En fråga som hon besvarar med "inga kommentarer".

När Sanna Hill utsågs till nämndeman berättade hon att hon såg fram emot att påverka utgången i brottsmål.

– Att som nationalist få en sådan inblick i rättsväsendet som uppdraget innebär och att samtidigt få möjligheten att påverka utgången i brottsmål är unikt, särskilt i en stad som Södertälje

Nyheter24 har utan framgång sökt Mattias Karlstrand och Sanna Hill för en kommentar.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!