- Foto: ITV

Tjejmaffians boss åtalas

De har rånat, misshandlat och hotat tonårsflickor. Nu åtalas tjejligans 16-åriga ledare.


GÖTEBORG. Ledaren för den fruktade tjejligan är den enda som hade fyllt 15 år vid tiden för brotten och står därför ensam åtalad för rån, misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak, uppger Göteborgs-Posten.

16-åringen som utpekas som tjejligans ledare är sedan tidigare känd av polisen.

Övriga sex misstänkta är födda sent 1995, 1996 och 1997. Den yngsta tjejen i ligan är bara 13 år. Men brutaliteten gick det inte att ta miste på bland dessa unga flickor.

Den 28 juni slet fyra av tjejerna in en 14-åring på en bakgata, pucklade på henne med nävarna och plockade henne på mobilen och hörlurarna.

– Jag hade aldrig träffat henne förut, fast mina kompisar visste vem hon var. De började tjafsa om en kille, säger 16-åringen i förhör.

Några veckor senare hoppade tjejligan på en 15-årig tjej, drog henne i håret, knäade och sparkade ner henne på marken. Där fortsatte misshandeln med sparkar och slag.

Bara några dagar senare gav de sig ut på jakt igen. Den här gången fick en 14-åring stryk på Centralstationen, uppger GP.

Och första veckan i augusti gav sig den 16-åriga gängledaren på samma tjej igen. Anledningen: Hon hade polisanmält den tidigare misshandeln.

Polisen har utrett tjejligan för ännu fler brott, men där han åklagaren konstaterat att bevisningen inte räcker för en fällande dom.

/
/
Ran
/
/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!