I veckan kunde Nyheter24 avslöja att Peter Nilsson har kopplingar till den svenska vit makt-rörelsen.
1 av 4
I veckan kunde Nyheter24 avslöja att Peter Nilsson har kopplingar till den svenska vit makt-rörelsen. - Foto: Josefin Mirsch
Nyheter24 kunde i mitten av februari avslöja att Kissie delat ut nazistpropaganda tillsammans med sin bror, Peter.
2 av 4
Nyheter24 kunde i mitten av februari avslöja att Kissie delat ut nazistpropaganda tillsammans med sin bror, Peter.
Kissies bror säger också att syskonen "blir jättekåta på döda kadaver".
3 av 4
Kissies bror säger också att syskonen "blir jättekåta på döda kadaver".
4 av 4
- Foto: Faksimil från Kissies.se

SVT Debatt vek sig för Kissies nazistkrav

Superbloggaren Alexandra ”Kissie” Nilsson hade ett krav för att medverka i tordagens SVT Debatt: Inga frågor om hennes nazistkopplingar. Något som SVT gick med på.


GÖTEBORG. På tordagskvällen medverkade Sveriges största bloggare Alexandra ”Kissie” Nilsson och hennes bror, Peter "Peter08" Nilsson, i SVT Debatt. Programmet handlade om "Kissies roll som förebild och vilket ideal hon sprider via sin blogg".

Men Nyheter24:s avslöjande om att Kissie spridit nazistpropaganda eller Peter08:s kopplingar till den svenska vit makt-rörelsen ställde SVT och Janne Josefsson inga frågor om.

Nu avslöjar Dagens Media att Kissie ställt krav på SVT att inte ställa några frågor om nazistskandalen.

– De sade att de inte ville prata om den frågan. Jag sade då till dem att vi inte skulle ha fokus på den frågan, säger Katarina Sahlin, redaktör för SVT Debatt, till DM.

Är inte politiska sympatier en relevant fråga för hennes roll som förebild?

– Jo, men nu hade vi inte riggat för den debatten. Vi skulle prata om utseendeideal. Janne Josefsson ställde också en sista fråga till Alexandra om var hon står politiskt, men hon tog inte den bollen.

Nyheter24:s chefredaktör Aaron Israelson är kritisk mot SVT:s hållning och tycker att journalisterna hos SVT "borde skämmas".

– Att en av de tyngsta opinionsbildarna bland svenska ungdomar får hota en journalist med nazister och komma undan med det i det offentliga samtalet är oacceptabelt. Tyvärr har SVT Debatt hjälpt henne med det genom att ställa upp på hennes vilkor. Inte en fråga om hoten, inte en fråga om nazikopplingarna. Jag tycker att man som public service-journalist borde skämmas i dag, säger Aaron Israelson.

Det var först i "eftersnacket" på SVT Debatts hemsida som Kissie fick frågor om nazistpropagandan, men då från bloggare som medverkat i programmet.

Här pratar Kissie om nazistskandalen

/
/
/
/
/
NSF
/
/
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!