Lördag 18 Sep
Stockholm

Massivt polispådrag efter iscensatt busskapning

Sexton polisbilar ryckte ut i onödan.
Sexton polisbilar ryckte ut i onödan. Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

16 polisbilar ryckte ut för att stoppa den dramatiska busskapningen. Problemet var bara att kapningen var iscensatt av en eventbyrå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

EDSBYN. Efter att ett vittne ringt polisen och larmat om två beväpnade män som ska ha stoppat och kapat en buss startade ett massivt polispådrag.

Sexton polisbilar ryckte ut och jagade bussen i hög hastighet. De körde i över tio mil för att hinna ifatt de beväpnade gärningsmännen.

Men efter fyrtio minuters intensiv jakt möttes man av beskedet att busskapningen var iscensatt av ett eventföretag, rapporterar Helahälsingland.se.

Eventbyrån jobbade på uppdrag av ett lokalt företag och busskapningen var tänkt som underhållning i företagets kick-off.

– Vittnet i bilen bakom bussen blev livrädd. Det är bedrövligt hur folk utsätter andra och sig för livsfara, säger Margareta Olander, vakthavande polisbefäl i Gävleborg, till Helahälsingland.se.

När polisen fick tag i de beväpnade männen fick de en rejäl hemläxa.

– Vi är ju tvingade att ta alla sådana här uppgifter på allvar. Man blir så besviken på folk som inte tänker på att andra kan skadas i sådana här situationer, säger Margareta Olander.

De båda männen, 32 år respektive 53 år, står nu misstänkta för brott mot vapenlagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela