1 av 2
- Foto: SVT Agenda
2 av 2
- Foto: SVT Agenda

Aftonbladetchefens hem attackerades av nazister

Aftonbladets chefredaktör, Jan Helin, vill inte kommentera nazistattacken mot hans bostad.


STOCKHOLM. Efter att Jan Helin - chefredaktör på Aftonbladet - debatterat med sverigedemokraternas gruppledare Björn Söder i SVT:s Agenda gick nazister till attack mot hans bostad.

Händelsen har rubricerats som hemfridsbrott.

– Det som hände var att familjen i fråga upptäckte att någon häftade upp plakat på huset. De rusade ut och skrek åt dem att försvinna. Jag kan förstå att de upplevde det som mycket obehagligt, säger Diana Sundin, vid Västerortspolisen till Dagens Media.

Attacken ägde rum efter att Jan Helin debatterat ryktesspridningen som ledande sverigedemokrater bidragit till i samband med att några flyktingungdomar ofredat ett antal tjejer på Husbybadet norr om Stockholm.

Helin rasade mot gruppledaren Björn Söder (sd), som han menade inte ville ta ordentligt avstånd från de falska våldtäktsrykten som hans partikamrater varit med om att sprida.

Budskapet gick inte att ta miste på.

– Det stod något om att "här bor en man som försvarar vitpixling", och så fanns det hänvisningar till händelserna i Husbybadet, säger Diana Sundin till Dagens Media.

Själv vill Jan Helin inte kommentera attacken.

Nazistgruppen Nordisk ungdom har tagit på sig ansvaret för attacken.

SE KLIPP UR DEBATTEN SÖDER/HELIN:

/
Hem
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.