00:43 natten mot den 5 november 2010 lämnar far och dotter Clarion Hotel.
1 av 2
00:43 natten mot den 5 november 2010 lämnar far och dotter Clarion Hotel.
Skådespelaren Michael C. Hall, spelar polisen Dexter i serien med samma namn, Ingen vet Dexter mörka hemlighet. Inte ens hans syster som spelas av, Jennifer Carpenter till höger.
2 av 2
Skådespelaren Michael C. Hall, spelar polisen Dexter i serien med samma namn, Ingen vet Dexter mörka hemlighet. Inte ens hans syster som spelas av, Jennifer Carpenter till höger. - Foto: Matt Sayles / AP/ SCANPIX

Rättegången mot "Dexter-mördaren" inleds

Den 21-åriga kvinnan kan fällas för sina Iphone-annteckningar.


STOCKHOLM. Det var i början på november förra året som den 21-åriga kvinnan misstänks ha mördat sin mammas tidigare man, 49 år, som senare hittades ihjälhuggen nära Skanstullsbron i Stockholms södra innerstad.

Kvinnan hade varit på flera av Södermalms olika restauranger och pubar natten till mordet innan hon fastnade på bild med mordoffret, tagen av en övervakningskamera på Hotell Clarion, cirka 280 meter från mordplatsen, skriver Metro.

Precis som kameran visar, intygar två vittnen att kvinnan lämnat hotellbaren tillsammans med offret- men även att paret upplevts som kärleksfulla efter att de kysst varandra.

Älskade seriemördaren Dexter

Rättegången mot den åtalade inleddes under måndagen i Stockholms tingsrätt och bevisen är grundliga.

Under en husrannsakan i 21-åringens hem hittades bland annat en 20-centimeter lång dolk, som man senare kunde skrapa den avlidnes DNA-spår från.

Den åtalades dagbok hittades också, i vilken hon skriver hur hon under ett flertal år veIat mörda hela sin familj. 

Hon jämför sig även med huvudkaraktären i teveserien Dexter, en man som lever ett dubbelliv. På dagarna arbetar han som polis, på nätterna mördar han folk.

Telefonen kan fälla henne

Åklagarens tyngsta bevis kan däremot vara den åtalades mobiltelefon.

I sin Iphone har 21-åringen genomfört internetsökningar för att få reda på hur länge trafikbolaget SL sparar övervakningsbilder samt fört anteckningar om den lusten att mörda.

Hon har också installerat applikationer som tillåter henne att avgöra vid vilken tidpunkt en person har avlidit, sökt efter ett antal böcker om hur kvinnliga seriemördare uppkommer, samt utfört sökningar på hur blodkärl på bästa sätt punkteras.

Slutligen har den åtalade på olika internetforum frågat hur man enklast dumpar mordvapen eller kroppen efter ett mord, skriver Metro.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!