Onsdag 14 Apr
Stockholm

Pappan får 18 års fängelse för hedersmordet i Katrineholm

21-årige Jian dödades av sin pappa.
1 av 2
21-årige Jian dödades av sin pappa. Foto: Privat
Subhi Othman högg ihjäl dottern med 53 knivhugg.
2 av 2
Subhi Othman högg ihjäl dottern med 53 knivhugg. Foto: Privat

Subhi Othman får långt straff för det brutala hedersmordet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KATRINEHOLM. Det var i mitten på november förra året som 62-årige Subhi Othman kom till polisstationen i Katrineholm och berättade att han mördat sin dotter Jian och var de kunde hitta henne. Med sig hade han tre knivar och han var dessutom själv nedblodad.

På måndagen fick Subhi Othman sin dom - 18 års fängelse för mord. Gärningen beskrivs av tingsrätten som planerad och präglad av brutalitet, skriver Aftonbladet.

Något som stämmer väl med vad Othman själv har sagt. Enligt honom har dottern själv sagt "nej pappa" under attacken och hennes skador visar att hon försökt skydda sig. Jian höggs ihjäl med 53 knivhugg. Subhi Othman säger att det var ett otrohetsrykte och en eventuell skilsmässa som fick honom att mörda dottern.

– Jag försvarar min heder. Hon har fläckat min heder som levande, men jag respekterar henne när hon är död, har han sagt i förhör.

Det första han sa, i det första förhöret, när han fick veta att han var mordmisstänkt var "Ja, jag har dödat henne. Tack och lov. Tack gode gud."

Kommentera
Kopiera länk
Dela