21-årige Jian dödades av sin pappa.
1 av 2
21-årige Jian dödades av sin pappa. - Foto: Privat
Subhi Othman högg ihjäl dottern med 53 knivhugg.
2 av 2
Subhi Othman högg ihjäl dottern med 53 knivhugg. - Foto: Privat

Pappan får 18 års fängelse för hedersmordet i Katrineholm

Subhi Othman får långt straff för det brutala hedersmordet.


KATRINEHOLM. Det var i mitten på november förra året som 62-årige Subhi Othman kom till polisstationen i Katrineholm och berättade att han mördat sin dotter Jian och var de kunde hitta henne. Med sig hade han tre knivar och han var dessutom själv nedblodad.

På måndagen fick Subhi Othman sin dom - 18 års fängelse för mord. Gärningen beskrivs av tingsrätten som planerad och präglad av brutalitet, skriver Aftonbladet.

Något som stämmer väl med vad Othman själv har sagt. Enligt honom har dottern själv sagt "nej pappa" under attacken och hennes skador visar att hon försökt skydda sig. Jian höggs ihjäl med 53 knivhugg. Subhi Othman säger att det var ett otrohetsrykte och en eventuell skilsmässa som fick honom att mörda dottern.

– Jag försvarar min heder. Hon har fläckat min heder som levande, men jag respekterar henne när hon är död, har han sagt i förhör.

Det första han sa, i det första förhöret, när han fick veta att han var mordmisstänkt var "Ja, jag har dödat henne. Tack och lov. Tack gode gud."

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.