Möllan i Skivarp totalförstördes vid en brand. Den så kallade "gryningspyromanen" anhölls - men släpptes senare.
1 av 5
Möllan i Skivarp totalförstördes vid en brand. Den så kallade "gryningspyromanen" anhölls - men släpptes senare. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Han misstänktes för att ha anlagt branden i en sommarstuga i Ystad i november 2008 men fälldes aldrig.
2 av 5
Han misstänktes för att ha anlagt branden i en sommarstuga i Ystad i november 2008 men fälldes aldrig. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Han har gäckat polisen mycket länge, som sagt, och den här branden i två villagarage misstänktes han - men fälldes inte för - i oktober 2008.
3 av 5
Han har gäckat polisen mycket länge, som sagt, och den här branden i två villagarage misstänktes han - men fälldes inte för - i oktober 2008. - Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Själv förnekar han brott.
4 av 5
Själv förnekar han brott. - Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
Under torsdagen avslutas rättegången mot 47-åringen.
5 av 5
Under torsdagen avslutas rättegången mot 47-åringen. - Foto: Stig-Åke Jönsson/AP/Scanpix

Nu avslutas rättegången mot gryningspyromanen

Ska gryningspyromanen fällas till slut?


YSTAD. På torsdagen avslutas rättegången mot den 47-årige man kallad gryningspyromanen som åtalats för flera fall av mordbrandBollhusgatan i Ystad i december förra året.

Under den sista rättegångesdagen kommer såväl åklagaren som försvaret att hålla sina slutpläderingar där de sammanfattar sin bild av bevisningen och vittnesmålen som lagts fram, skriver Ystads Allehanda.

Åklagaren yrkar på 10 års fängelse för 47-åringen.

Når åklagaren en fällande dom blir det nästan en historisk händelse då 47-åringen gäckat polisen i många långa år. Gryningspyromanen har misstänkts för ett oerhört stort antal anlagda bränder och varit såväl häktad som åtalad vid flera tillfällen. Men han har än så länge aldrig fällts.

Själv menar han att han befann sig på platsen men att branden kan ha varit ett attentat riktat mot honom, eftersom befolkningen i Ystad tycker illa om honom. Enligt 47-åringen är det "skottpengar" på honom och han var bara i det aktuella huset för att röka hasch.

/
Eld
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.