Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Avrättad med bebis i famnen

1 av 3

Polisen

2 av 3

Polisen

Mamman öppnade dörren med sin tio månaders bebis i famnen. Sekunderna därpå låg hon död i hallen. OBS! Bilden har inget samband med artikeln.
3 av 3

Mamman öppnade dörren med sin tio månaders bebis i famnen. Sekunderna därpå låg hon död i hallen. OBS! Bilden har inget samband med artikeln.

Hasse Holmberg / SCANPIX

Nyheter | 24/03/2011 08:54

Småbarnsmamma avrättades kallblodigt med tre skott i huvudet. Den misstänkte pappan flydde från fängelse under Egyptenrevolten, uppger Metro.

STOCKHOLM. Den nioåriga dottern hörde mamman öppna dörren till lägenheten.

– Vad gör du? blev hennes sista ord i livet.

Sen sköts hon av en 22-årig man med tre skott i huvudet.

När nioåringen gick fram såg hon mamman ligga i hallen. En främmande man petade på hennes kropp.

I blodpölen kring huvudet satt spädbarnet på tio månader.

– Hon blöder jättemycket, säger nioåringen i samtalet till SOS Alarm efter att flickan lyckats ta sig ut genom ett fönster.

Polisen fann att mördaren lämnat kvar pistolen, skriver Metro. Hans blodiga kläder med mördarens DNA påträffades dessutom i en soptunna i närheten.

22-åringen kunde gripas kort därpå. Och i samband med detta släpptes kvinnans tidigare man - som är pappa till ett av barnen och var involverad i en vårdnadstvist med den mördade mamman.

Den 31-årige pappan flydde landet och 22-åringen sa ingenting i polisförhör. Men snart kom polisens misstankar att riktas mot att 22-åringen lejts av pappan att mörda henne.

– De har haft en del kontakt och känner varandra, säger förundersökningsledaren Marie Louise Petersson till Metro.

31-åringen häktades i sin frånvaro och greps i Egypten. Men i likhet med många andra fångar tror man att han lyckades fly under revolutionen.