Han inledde med att citera Johnny Cash.
1 av 3
Han inledde med att citera Johnny Cash. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Håkan Juholt är ny partiledare för socialdemokraterna.
2 av 3
Håkan Juholt är ny partiledare för socialdemokraterna. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
3 av 3
- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Juholt inledde med Cash

Inför stående ovationer och Elvis i högtalarna steg socialdemokraternas nya partiledare upp på podiet.– I won't back down, inledde han talet med.


Håkan Juholt första, riktiga tal - det så kallade linjetalet -  håller han först på lördagen men många väntade ivrigt på vad Juholt hade att säga när han på fredagen utsågs till ny partiledare för socialdemokraterna.

– Jag vill bara säga tack. Tack Sven-Erik för att du i 14 dagar har haft den kärva versionen av ”I won't back down” av Johnny Cash som ringsignal. Varje gång någon har ringt Sven-Erik har jag fått höra den låten.

Sen fortsatte partiledaren att citera låten:

– ”But there is no easy way out”. Vi kommer inte att vika ner oss. Vi tror nämligen på ett samhälle där den som står i solsken har ett ansvar för den som står i ösregn. Vi kallar det social demokrati.

– Det är ingen snabbfix det är en resa tills som kommer ta tid. Det kommer ta tid återvinna medborgarnas förtroende och stöd. Men det ska vi göra steg för steg. Imorgon vid 10-tiden vill jag berätta lite mer om hur jag vill att vi ska göra åt. Men nu vill jag bara tacka för förtroendet och säga ”We won't back down”, sa Juholt.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!