Misshandlade barn avvisas med sina förövare

- 31/03/2011, 09:03 -

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Tvingas lämna landet med de föräldrar som slagit dem.

KUNGÄLV. Ett syskonpar, två respektive fyra år gamla, som placerats i familjehem efter att deras föräldrar misshandlat dem kommer att avvisas från Sverige. Och barnen tvingas då återförenas och lämna landet med de föräldrar som slagit dem tills de bland annat börjat blöda näsblod. Pappan har själv berättat att han slår barnen när de skriker eller inte vill vara tysta.

Barnen, som kommer från Azerbajdzjan, har bott i Sverige i princip hela sina liv och tvångsomhändertogs i mars i år efter att en rad incidenter, även medan socialtjänst varit i samma rum, gjort att föräldrarna klassats som farliga för barnen.

En av orsakerna till att barnen ska tvingas lämna landet tillsammans med föräldrarna, som nekats asyl, är att socialtjäsnten inte polisanmält föräldrarna.

– Jag känner stor frustration över att barnen måste åka hem med föräldrar som inte har förmåga att ta hand om dem, säger Bo Anderssen (fp), vice ordförande i utskottet Norra Hisingen, till Göteborgs-Posten.

Migrationsverket har nu lämnat över ärendet till gränspolisen som dock säger att det inte finns något datum fastslaget för avvisning.