Kunskapen om HBT ska bli större hos personalen på Länsförsäkringar. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 2
Kunskapen om HBT ska bli större hos personalen på Länsförsäkringar. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Dan Hansson/Svd/SCANPIX
Länsförsäkringar gav kvinnan rätt till ersättning efter att folkstormen på de sociala medierna.
2 av 2
Länsförsäkringar gav kvinnan rätt till ersättning efter att folkstormen på de sociala medierna. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Misshandeln får Länsförsäkringar att agera - ska bli bättre på HBT

Försäkringsbolaget ska öka HBT-kompetensen efter det uppmärksammade misshandelsfallet.


STOCKHOLM. Länsförsäkringar gör nu allt för att rätta till misstaget. Under torsdagen rapporterade Nyheter24 om kvinnan som blev misshandlad i tunnelbanan men inte fick någon ersättning.

Länsförsäkringar backade dock och gav kvinnan rätt. Men det skedde först efter en storm mot försäkringsbolaget på Twitter och Facebook.

Nu tar de lärdom från sina tidigare misstag och satsar på en ökad kompetens om HBT.

– Vi ska lära oss mer om den risk som HBT-personer utsätts för. Vi kommer bland annat att kontakta RFSL för att lyssna på hur de ser på frågeställningen, säger Christer Baldhagen, kommunikationsdirektör, Länsförsäkringar till Nyheter24.

Christer Baldhagen berättar även att de har fått beröm för sitt agerande på bland annat twitter.

– Vi har både fått kritik och beröm. Personer har sagt att det är bra att vi både var tydliga och snabba. De tycker också att det var bra att vi vågade ompröva det här fallet.

– Vi vill hjälpa till och bidra till att förändra bilden så att HBT-personer inte utsetts för trakaserier och våld, avslutar Christer Baldhagen till Nyheter24.

HBT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!