Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon är ny gruppledare för s

- 05/04/2011, 16:44 -
Carina Moberg är ny gruppledare för socialdemokraterna.
1 av 2

Carina Moberg är ny gruppledare för socialdemokraterna.

MAJA SUSLIN / SCANPIX

2 av 2

MAJA SUSLIN / SCANPIX

På tisdagen presenterade Håkan Juholt socialdemokraternas nya gruppledare Carina Moberg. – Hon har bredden för att bli partimorsa, säger Håkan Juholt.

STOCKHOLM. På tisdagen presenterades Carina Moberg, 45, som socialdemokraternas nya gruppledare efter Sven-Erik Österberg.

Håkan Juholt beskriver Moberg som en politiker med bred bakgrund och därmed har hon förutsättning att bli en bra "partimorsa".

"Vi måste förtydliga oss"

Carina Moberg, ursprungligen från Huddinge utanför Stockholm, var aktiv i valrörelsen 2010. På frågan vad som ska få socialdemokraternas politik populär igen, svarade hon:

– Vi måste förtydliga oss och bli bättre. Vi måste ta till vara på alla riksdagsledamöter för att föra ut vårt politiska budskap.

Aktiv jobbpolitik

Carina Moberg är tämligen okänd för den breda allmänheten men har arbetat i riksdagen sedan 1994. Som sina hjärtefrågor har hon på SVT:s valsajt angett: en social bostadspolitik, en fungerande sjukförsäkring och en aktiv jobbpolitik.

Sommarstugan

Socialdemokraternas nya gruppledare har tidigare sagt att hon vill riva upp FRA-lagen. Dessutom har hon ett twitterkonto under namnet sommarstugan. I hennes senaste inlägg, daterat två dagar före valet ifjol, skriver hon "vilken klasskillnad - till rödgrön favör!" .

På tisdagens presskonferens presenterades även Peter Hultqvist som försvarspolitisk talesperson och Veronica Palm som ordförande i civilutskottet.