Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Olofsson: "Jag kände inte till avtalet"

Nyheter | 08/04/2011 13:36

Dementerar påstående om att hon ska ha känt till fallskärmsavtalen.

På fredagen avslöjade Dagens Industri att regeringen och näringsminister Maud Olofsson (c) kände till förre vd:n Lars G Josefssons fallskärmsavtal som gav honom 12 miljoner kronor i avgångsvederlag.

Flera uppgiftslämnare ska ha bekräftat uppgifterna.

Men Maud Olofsson själv nekade på fredagen till någon som helst kännedom om miljonavtalet.

– Jag kände inte till några avtal, varken de tyska avtalen eller avtalen med Lars G. Josefsson innan de skrevs. Det är det som är det viktiga, säger Maud Olofsson till Sveriges Radios Ekot.

Hon menar att de uppgiftslämnare som hävdar något annat har fel.

– Ja. Det är bara en fråga mellan mig och Lars Westerberg. Därför att om han hade informerat mig om detta,  så tror jag var och en förstår att jag hade sagt nej till det, säger Olofsson till Ekot.

Samma sak gäller de påståenden om att hon ska ha känt till nye vd:n Öystein Löseths avtal, som ger honom en fallskärm på 19 miljoner kronor.

– När han anställdes ställde jag kontrollfrågan; följer det här riktlinjerna och svaret blev ja. Sedan har inte jag, och det ska jag heller inte göra som ägare, gått in i varje enskilt avtal utan det är bolagets styrelse som har ansvaret för det, säger Olofsson till Ekot.