Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu ska maffian krossas

1 av 3

NIKLAS LARSSON / SCANPIX

2 av 3

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

3 av 3

Annika af Klercker / SvD

Nyheter | 11/04/2011 08:02

Den största polisinsatsen i svensk kriminalhistoria ska döda maffian i Södertälje. – Det är jämförbart med Italien, säger polisens spaningschef Anders Göranzon.

SÖDERTÄLJE. MordetAssyriskas fotbollsspelare Eddie Moussa och hans bror Yaacoub den 1 juni 2010 blev droppen.

De två männen var bröder till den utpekade ledaren för en av Södertäljes rivaliserande maffiagäng, men hade själva inga andra kopplingar till kriminaliteten. Ändå blev de offer för kriget mellan stadens två maffiagäng - X-team och Södertäljenätverket.

Efter mordet på den förmodade X-teamledaren Eddie Moussas bröder har Södertäljenätverket lyckats tillskansa sig den slutgiltiga makten över stadens undre värld. Men nu har myndigheterna fått nog.

Tillsammans med Skatteverket, Försäkringskassan och Ekobrottsmyndigheten ska polisen en gång för alla göra upp räkningen, rapporterar Metro.

Tio personer sitter häktade för dubbelmordet, 25 ärenden kring vapenbrott och våldsbrott kopplade till gängen är upprättade och samtidigt slår man mot ledarnas pengar.

– Att det skett åtgärder rent fysiskt har skapat stora organisationsrubbningar, säger polisens spaningschef Anders Göranzon till Metro.