Sdu marscherar mot Kungsportsplatsen.
1 av 2
Sdu marscherar mot Kungsportsplatsen. - Foto: Adam Ihse/Exponera/Scanpix
Sammandrabbningar mellan motdemonstranter och polis under sdu-demonstrationen.
2 av 2
Sammandrabbningar mellan motdemonstranter och polis under sdu-demonstrationen. - Foto: Adam Ihse/Exponera/Scanpix

Motdemonstrant kan ha misshandlats av civilpolis

Polisen gick tufft fram mot demonstranterna.


GÖTEBORG. Det var när sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU demonstrerade i Göteborg som ett antal motdemonstrationer hamnade i en bitvis hätsk konflikt med polisen. Ett klipp från SVT:s kameror sprids nu och sägs visa hur en ung motdemonstrant misshandlas av en civilklädd polis.

Den uniformerade polisen väljer oavsett vad att inte ingripa när den unge motdemonstranten misshandlas.

SVT Debatt-redaktören Inti Chavez Perez, som var på plats, var först att rapportera om händelsen och spred klippet via twitter.

"Efteråt satte sig tonåringen på en parkbänk och bara skrek sin ångest rakt ut. Det var inte några ord, det var bara skrik." rapporterar Chavez Perez på twitter.

Han skriver också om hur en annan motdemonstrant sprang ifrån en ridande polis men jagades i kapp av polisen som lät hästen springa rakt in i henne.

Se klippet från när motdemonstranten attackeras (efter 15 sekunder).

SDU
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)