Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Billigare Big Mac med Borg

Nu kan Bigen bli billigare, tack vare...
1 av 1

Nu kan Bigen bli billigare, tack vare...

Keith Srakocic/Scanpix

Nyheter | 13/04/2011 14:40

Regeringen sänker restaurangmomsen. Den nyheten presenterade finansminister Anders Borg i sin vårproposition. Och nu säger McDonalds att det kan bli billigare att käka Big Mac.

Vid årsskiftet planerar alliansregeringen att sänka restaurangmomsen. Det framgår av den vårproposition som finansminister Anders Borg (m) presenterade under onsdagen.

Och det innebär att det kan bli billigare att käka ute. Till exempel utesluter inte snabbmatskedjan McDonalds att de sänker priserna på sina burgare.

– Naturligtvis måste vi vänta och se hur reformen exakt ser ut. Men det är självklart så att det är en möjlighet att både sänka priset och nyanställa. Vi ser självklart positivt på den möjligheten, men exakt hur det blir får vi se först om sänkningen blir en realitet, säger restaurangkedjans presschef, Frida Berg, till Söderhamns-Kuriren.

Exakt hur mycket restaurangmomsen ska sänkas är i dagsläget inte klart, men enligt den utredning som regeringen bestämt ska momsen halveras från 25 procent till 12. Det är samma momssats som gäller för livsmedel i handeln.