Flickan på bilden har inget med artikeln att göra.
Flickan på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX

62-åring dömd till fängelse för barnvåldtäkter

Får sex års fängelse för grov våldtäkt mot barn.


ÖSTERSUND. En 62-årig man har dömts till sex års fängelse för grov våldtäkt mot barn.

Detta sedan han förgripit sig på två unga flickor under en längre period. Den ena av flickorna var bara sju år gammal när hon utsattes för första gången.

Det var flickornas pappa som larmade polis sedan en av flickorna berättade för en anställd på sin skola vad som hänt. Att hennes syster också var utsatt framkom först i polisförhör, skriver Östersunds-Posten.

Den 62-årige mannen förnekade brott men medgav att han haft sex med den ena flickan. Han menar dock att det bara skett efter att hon fyllde 15 och att det var frivilligt från hennes sida.

Båda systrarna berättar dock att de tvingats till samlag när de varit mycket unga.

Tingsrätten tror inte på mannens historia och dömer alltså 62-åringen till sex års fängelse. Han ska dessutom betala 250 000 kronor i skadestånd till  var och en av flickorna, uppger Östersunds-Posten.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan
USA har, efter krav från militärjuntan, beslutat att dra tillbaka sina – hundratals – soldater från Niger i Västafrika, enligt amerikanska regeringskällor.

Ljungby: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Kvinna i 20-årsåldern misstänks för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.