Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Kan vara största guldrånet i Sveriges historia"

1 av 2

2 av 2

Nyheter | 13/05/2011 10:18

SVT hamnade mitt i råndrama.

– Hörrni! Det verkar pågå ett rån där borta! Ropade någon till SVT-teamet som i går befann sig precis vid skatteskrapan på Södermalm i Stockholm.

Poliser med dragna pistoler

Plötsligt befann de sig mitt i ett spektakulärt råndrama på Magnus Ladulåsgatan. Poliser med dragna pistoler svärmade utanför guldgrossisten.

– Backa, backa, ropade de till SVT:s kameraman.

Det visade sig att två personer med gula västar, rånarluvor och vapen nyss tagit sig in och rensat butiken på guld. Tydligen hade de låtsats vara byggarbetare, ställt en byggnadsställning på sidogatan och tagit sig in via ett öppet fönster.

Smycken och guld för tio miljoner

Det är fortfarande oklart hur mycket guld de fick med sig. Men det kan röra sig om smycken och guld för runt tio miljoner kronor. Det skulle i så fall vara ett av de största guldrånen i Sveriges historia.

I samband med rånet fick polisen också in uppgifter om att en sprängladdning placerats i närheten av butiken, enligt TT. Men det visade sig att det inte var någon bomb. Ingenting exploderades.

Företaget som rånades, Nordiska Guldjuveler, är en guldgrossist.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån och söker nu efter fler vittnen.

– Det finns vittnen som vi stötte på på plats. Men det kan förstås finnas flera. Kanske folk som sett någonting från sina fönster? Men också andra som kanske vet något om rånet eller rånarna, säger Lotta Lundqvist, pressansvarig hos Stockholmspolisen.

Mer information om utredningsläget lämnas under nästa vecka.

Se de dramatiska bilderna som SVT lyckades fånga på kamera mitt under rånet: