Polisens specialgrupp kan inte stoppa bomberna

- 08/06/2011, 07:49 -
1 av 2

Johan Nilsson / SCANPIX

2 av 2

Johan Nilsson / SCANPIX

Smällen - som var en bomb riktat mot liten livsmedelsbutik - hördes i hela Malmö.

Det var under natten till tisdagen, klockan 00.25, som boende vaknade på Sallerupsvägen efter en högljudd smäll. En  bomb hade exploderat utanför en liten livsmedelsbutik i Malmö.

Delar av butiken, som entrén och plåtjalusierna, ska ha förstörts i samband med smällen. Ägaren är förhörd men polisen vet ännu inte om det funnits några hot riktade mot butikens ägare.

Malmö har tidigare präglats av en rad sprängningar runt om i staden och polisen jobbar nu med en speciallgrupp som ska försöka få stopp på sprängningarna. Men när Nyheter24 når polisen på tisdagen har de inga nya spår.

- Vi har ju en speciell utredare som försöker samordna en helhetsbild, säger Daniel Jonasson, inre befäl vid Malmöpolisen, till Nyheter24. Vi skickar vidare till information till dem så att de ska kunna se om det finns ett samband mellan sprängningarna. Mer än så kan jag tyvärr inte säga just nu.

Malmöpoliser har tidigare sagt till Nyheter24 att sprängningarna är "omöjliga att förebygga" och betraktas som enskilda företeelser. Om den bilden förändrats i och med den senaste explosionen är oklart.