Måndag 18 Okt
Stockholm

Facebookhånet gav pappan 15 000

Hånade pappan fick 15 000 kronor.
Hånade pappan fick 15 000 kronor. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

En vabbande pappa anmälde Bring Citymail efter att arbetsledaren skrev en kränkande kommentar på Facebook.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
DO:s uttalande

– Enligt lagen ska arbetsgivare underlätta för föräldrar att kombinera förvärvsarbete och familjeliv. Ur jämställdhetssynpunkt är det viktigt att pappor uppmuntras att ta sin del av ansvaret för barnen, säger DO:s jurist Annika Höög, på Diskrimineringsombudsmannens hemsida.

NYNÄSHAMN. Den kvinnliga arbetsledaren på Bring Citymail hånade pappan när han var hemma och tog hand om sitt sjuka barn. Den vabbande pappan tog illa vid sig av de kränkande orden och anmälde händelsen till Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Efter att DO granskat fallet kunde de konstatera att Facebookhånet räknas som trakasserier. DO beslutade därför att stämma Bring Citymail men även erbjuda företaget att ingå i en förlikning som ger pappan 15 000 kronor.

– Vi valde att förlika eftersom det kunde tolkas som olämpligt, säger Patrik Östberg vice vd och operativ chef, Bring Citymail, till Nyheter24.

Enligt Patrik Östberg så ligger en statusuppdatering bakom anmälan. Kvinnan som hade en arbetsledande roll på företaget i Nynäshamn arbetar fortfarande kvar inom företaget men har inte samma roll.

– Med de nya sociala medierna så kommenterar man saker som man inte borde kommentera, säger Patrik Östberg till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela