Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Facebookhånet gav pappan 15 000

- 15/06/2011, 18:01 -
Hånade pappan fick 15 000 kronor.

Hånade pappan fick 15 000 kronor.

JESSICA GOW / SCANPIX

En vabbande pappa anmälde Bring Citymail efter att arbetsledaren skrev en kränkande kommentar på Facebook.

NYNÄSHAMN. Den kvinnliga arbetsledaren på Bring Citymail hånade pappan när han var hemma och tog hand om sitt sjuka barn. Den vabbande pappan tog illa vid sig av de kränkande orden och anmälde händelsen till Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Efter att DO granskat fallet kunde de konstatera att Facebookhånet räknas som trakasserier. DO beslutade därför att stämma Bring Citymail men även erbjuda företaget att ingå i en förlikning som ger pappan 15 000 kronor.

– Vi valde att förlika eftersom det kunde tolkas som olämpligt, säger Patrik Östberg vice vd och operativ chef, Bring Citymail, till Nyheter24.

Enligt Patrik Östberg så ligger en statusuppdatering bakom anmälan. Kvinnan som hade en arbetsledande roll på företaget i Nynäshamn arbetar fortfarande kvar inom företaget men har inte samma roll.

– Med de nya sociala medierna så kommenterar man saker som man inte borde kommentera, säger Patrik Östberg till Nyheter24.