Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen hänger ut misstänkt våldtäktsman

- 16/06/2011, 08:09 -
Övervakningskamera vid bensinmack. Bilden har ingenting med artikeln att göra.
1 av 2

Övervakningskamera vid bensinmack. Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Scanpix

Polisen har publicerat namn, bild och födelsetid på den misstänkte våldtäktsmannen.
2 av 2

Polisen har publicerat namn, bild och födelsetid på den misstänkte våldtäktsmannen.

Janerik Henriksson/Scanpix

Polisen publicerade namn, foto och födelsetid på den misstänkte som är anhållen i sin frånvaro.

ESKILSTUNA. Mannen, som är i 30-årsåldern, är anhållen i sin frånvaro för hot, misshandel och våldtäkt av en kvinna i Eskilstuna natten till 26 april. Men han är än så länge bara misstänkt - inte fälld.

På söndagen publicerade polisen i Södermanlands län trots det namn, fotografi och födelsetid på den misstänkte mannen. Polisen säger att alla andra åtgärder redan är prövade och att arbetet med att att få tag på gärningsmannen väger tyngre än att skydda mannens identitet:

– En bedömning från polisens sida är också att mannen får betraktas som farlig för allmänheten. Bedömningen vilar på den allvarliga brottsmisstanken och på vad som är känt om honom när det gäller tidigare begången brottslighet, säger chefen för länskriminalen Mikael Backman till Dagens juridik.

Flera instanser menar att publicering av namn och bild kan tillåtas i extraordinära fall i syfte att underlätta brottsutredningen (se faktaruta).